Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start writing!

Stichting Geef Eva toekomst is eind juni 2020 opgericht om de operatie van Eva in Barcelona te bekostigen. In Nederland is op dit moment een operatie nog niet mogelijk. De verzekering vergoed deze niet, vandaar dat wij een crowdfunding hebben opgezet om deze levensreddende operatie voor Eva mogelijk te maken.

Eva heeft Craniocervicale-instabiliteit (CCI) Atlantoaxiale instabiliteit (AAI).
Bij deze zeldzame aandoening zijn de banden die de bovenste nekwervels op hun plaats houden te zwak waardoor er verschuivingen van de nekwervels plaatsvinden. De zenuwen komen klem te zitten. Er ontstaat druk op de hersenstam. Door de stress op de hersenstam en de zenuwen raakt het ‘autonoom zenuwstelsel’ ontregeld. Vanuit dit autonome zenuwstelsel worden alle vitale functies van je lichaam geregeld zoals hartslag, bloeddruk, ademhalen, spijsvertering, etc. Hierin ligt ook mogelijk de oorzaak van ziekte ME, deze diagnose is bij Eva in 2018 vastgesteld.

Door de progressieve karakter van deze aandoeningen is Eva de laatste 2 jaar 24/7 uur bedlegerig en verblijft ze in een donkere prikkelarme kamer. Eva en haar ouders zijn in contact gekomen met patiënten met vergelijkbare klachten. Deze patiënten hebben inmiddels een operatie ondergaan in Barcelona waarbij de nekwervels aan de schedel worden vastgezet. Met als resultaat weer kwaliteit van leven.

Op ..oktober 2020 staat er een operatie gepland voor Eva. Deze operatie kan alleen doorgaan als wij op tijd het geld binnen hebben! het gaat om een bedrag van € 120.000 dat nodig is om de ambulancevlucht, de operatie en het verblijf mogelijk te maken.

Geef jij Eva toekomst? Alleen redden wij het niet.

 

lverwijs

About lverwijs

Leave a Reply